logo_vit

 

IMG_5851 fixadobeskuren

 

Jag har under 2019 och 2020 utbildat mig till instruktör i jaktapportering hos Klickerförlaget/Apportering till vardag och fest.

Utbildningen har gett mig en stabil grund i att med klickertänket som grund, leken som verktyg och med ett coachande förhållningssätt hjälpa hundägarna att ta de första stegen i jaktapporteringen. Mitt mål är att deltagarna ska åka hem från kursen med tilltro till sin träningsförmåga och med tips om hur just de kan träna vidare.

 

Höll redan under utbildningen två grundkurser, en för Labradorklubben Västmanland och en för Klickerförlaget. Sedan dess har det blivit ytterligare ett par grundkurser för Labradorklubben Västmanland, Boxholms brukshundklubb, Vadstena brukshundklubb och Motala brukshundklubb. Det är så roligt och inspirerande att hålla kurs. Och jag lär mig massor av deltagarna och deras hundar.

IMG_5736 

Jag håller gärna grundkurs i jaktapportering åt olika hundklubbar eller uppfödare.  Jag tar även emot privatelever som vill få hjälp med de första stegen i jaktapportering. 

 

Sally på trappan

 

Grundkursen bygger på boken Apportering till vardag och fest. Jag rekommenderar att man har läst lite i den innan kursen. Och för den som vill läsa mer, kolla in bloggar, se filmer på övningar eller spana in utbudet av onlinekurser - klicka på bilden nedan så kommer du till hemsidan för Apportering till vardag och fest. Där kan man också köpa den här boken och en massa andra fina hundböcker.

apportering_till_vardag_och_fest_mockup

 

 

Aktuella kurser 2021

Fortsättningskurs i "Apportering till vardag och fest"

Har du gått grundkursen i ”Apportera till vardag och fest” för mig eller någon annan instruktör och känner att det är dags att komma vidare i träningen – kanske med siktet inställt på jaktprov eller working test i nybörjarklass eller praktisk jakt? Då är den här fortsättningskursen något för dig och din hund!

Varje tillfälle kommer att inledas med en provliknande övning. För att göra den inledande övningen provlik kommer halva gruppen hjälpa till och halva gruppen startar, därefter byter vi. Efter det plockar vi ut de delar som behöver övas lite mera på för att sedan testa att sätta ihop delarna igen. Övningarna kommer du ofta känna igen från grundkursen men nu ökar vi på störningarnas svårighetsgrad.

Vi kommer bland annat träna på markeringar, fotgående med lite svårare störningar och stadga i provliknande situation. På kursen kommer vi också titta på uppvärmningsövningar och att ”gå in i bubblan” och prata om hur vi ska förbereda oss själva inför tävling.

Kursen kommer att ha max sex deltagare för att alla ska få så mycket träningstid som möjligt.

Förkunskaper

För att du och din hund ska ha nytta och glädje av kursen behöver din hund kunna komma tillbaka med dummyn och ha påbörjat jaktfot-, stadge- och markeringsträning. Skott kommer förekomma så skottberörda hundar kan tyvärr inte vara med. Din hund måste kunna vänta i bilen medan andra hundar tränas.

Du behöver ha boken ”Apportering till vardag och fest” och gärna ha läst och tränat en del utifrån den.

Har du frågor om kursen passar dig och din hund – hör av dig så resonerar vi om det.

Datum och tid

Kursen hålls söndagarna 17/10, 31/10 och 14/11 kl 13.00 - ca 15.30

Plats

Väderstad hundcenter strax utanför Väderstad. Kursen genomförs i huvudsak utomhus men vi kommer att ha tillgång till hundhallen och förlägga vissa pass där om det är riktigt ruskväder.

Anmälan och annat praktiskt

För att genomföra kursen krävs minst fyra och maximalt sex deltagare.

Kursen kostar 1600kr. För att din plats ska reserveras ska betalning göras inom fem dagar från att du har fått svar med bekräftelse på din anmälan samt betalningsinformation. Du anmäler dig genom att maila mig på jennynolhage@gmail.com, först till kvarn gäller.

Om avanmälan sker senast 30 dagar innan kursstart återbetalas hela kursavgiften. Avanmälan senare än 30 dagar innan kursstart men senast 14 dagar innan kursstart ger återbetalning av halva kursavgiften. Vid avanmälan senare än 14 dagar innan kursstart kvarstår full kursavgift om inte veterinärintyg eller läkarintyg kan uppvisas.

 

Planering för 2022

9-10 april blir det spanielkurs med Lena Gunnarsson. Mer information kommer längre fram. Platsen blir Väderstads hundcenter.

 

Från kursutvärderingarna:

”ödmjuk och vänlig, men med klara instruktioner. Jättebra!”

”duktig på att se varje person och hund och anpassa övningar och instruktioner efter just dem”

”pedagogisk kursledare som kunde referera till praktisk jakt och omsätta det till övningarna”

”generös med uppmuntran”.

IMG_5838

 

Blogg om mig, Sally och vår träning

Under 2020 har jag bloggat åt Klickerförlaget/Apportering till vardag och fest om Sally, vad jag upptäckt om henne och mig själv under den första tiden tillsammans och lite om hur jag tänker i träningen. Klicka här så hittar du inläggen.

Sally i vatten

Kontakta mig

Om du har några frågor eller bara vill komma i kontakt med mig kan du skicka ett mail från formuläret nedan.
  

 


 

 

Du som är intresserad av att anlita mig för en kurs eller vill boka en privatträning, använd formuläret här på sidan eller maila till mig på jennynolhage@gmail.com

Jag kan framförallt åta mig uppdrag på helger eftersom jag arbetar på vardagarna. 

Har f-skattsedel.